неделя, 23 юни 2013 г.

Миди в сос

Продукти:
1 кг. охладени миди с черупки
1 връзка пресен лук
1с.л. краве масло
50 мл. бира с лимон
1 лимон за украса
сол на вкус








Начин на приготвяне
Мидите се измиват, почиства и се изсипват във вряща вода за 2-3 минути докато се отворет. Месото се почиства от черупките.
Лукът се нарязва на ситно и се слага да се пържи в загрято масло. Когато омекне лукът се добавят мидите и се оставят за 2 минути да се запържат от двете страни. Добавя се солта и бирата и се оставят да се задушават. Когато поизври течността се свалят от котлона и се сервират с резен лимон.
Да Ви е сладко!


2 коментара:

  1. Ах, това е страхотно предложение за лятото, с аромат на море! Прелест! Страхотна рецепта, мила! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! На мен от няколко седмици ми мирише вече на море и от там сигорно ми идва вдъхновението:)

      Изтриване