понеделник, 10 юни 2013 г.

Вкусен пай и бутер банички

През изминалата седмица видях рецептата за  "Тарта (пай) от готово бутер тесто с пълнеж от тиквички и сирен" в блога "Моето сладко хоби" и ми се стори страшно вкусен. Бързо изпробвах рецептата и резултатът беше точно такъв :)




За тази рецепта купих 800 гр. бутер тесто и ползвах само единия лист. С останалата част приготвих бутер банички.

Продукти:
400 гр. бутер тесто

за плънката
125 гр. крема сирене
150 гр. топено сирене (ползвах с вкус на синьо сирене)
30 гр. настърган кашкавал







Начин на приготвяне:
Бутер тестото ако е замразено първоначално се оставя да се отпусне на стайна температура. Ако е само охладено директно се нарязва на правоъгълници.
Приготвя се плънката като продуктите се смесват и се разбъркват добре за да стане кремообразна смес.
В средата на всяко парче бутер тесто се слага по една лъжица от сместа за плънка, прегъва се на две и се притиска по краищата за да не изтича от плънката. Готовите банички се нареждат в намазнена тава и се пекат в предварително загряна фурна. Да ви е сладко!



2 коментара:

  1. Благодаря за доверието, Жана! Радвам се, че вие харесала рецптата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля, аз благодаря за добрата идея:)

      Изтриване