петък, 21 юни 2013 г.

Морковено суфле

Продукти:
700 гр. моркови
1 връзка пресен лук
200 гр. заквасена сметана
сол, мазнина
кашкавал








Начин на приготвяне:
Морковите се почистват и се сваряват.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва докато омекне.
Морковите заедно с лука се правят на пюре. Добавя се сол на вкус и заквасената сметана и продуктите се разбъркват добре.
В намазнена тава се изсипва сместа и се слага да се пече в загрята фурна на 250 градуса до готовност.
Когато е готово суфлето се изважда от фурната, посипва се с настърган кашкавал и тавата се връща във фурната за още няколко минути докато се разтопи кашкавалът.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар