понеделник, 24 декември 2012 г.

Меки курабии

Продукти:
5 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар + 1-2 с.л.
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч олио
3 яйца
1 ч.л. сода
ванилия







Начин на приготвяне:
Киселото мляко и содата се сместват и се оставят за малко да се угаси содата.
Яйцата без единия жълтък се добавят към олиото и 2 ч.ч. захарта и се разбиват с миксер, докато захарта се разбие добре. Към разбитата смес се добавя киселото мляко, ванилията и брашното. Омесва се меко и лепкаво тесто. От него, с помощта на лъжица се оформят топчета и се нареждат върху тава, покрита с хартия за печене.
Единият жълтък, който остава се разбива и с него се мажат курабийките. 
По желание може да поръсите и с щипка захар. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар