четвъртък, 20 декември 2012 г.

Зеленчукова запеканка

Продукти:
4-5 картофа
1 глава лук
3 стръка праз
месото от 1 пилешко бутче
300 гр. заквасена сметана
сол, вегета







Начин на приготвяне:
Пилешкото бутче се сварява, месото се почиства от кокалите и се накъсва на ситно.
Картофите се белят и се нарязват на кубчета, лукът се нарязва на ситно.
В тава се смесват картофите, лукът и пилешкото месо. продуктите се поливат с малко вода, сол на вкус и се слага да се пече на 200 градуса.
Празът се нарязва на колелца и се запържва в сгорещена мазнина, когато омекне се добавя заквасената сметана и 1.ч.л. вегета. Продуктите се бъркат докато се втечни сметаната и се свалят от котлона.
Когато картофите омекнат се добавя празът, ястието се разбърква и се връща във фурната за още 10-тина минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар