сряда, 12 юни 2013 г.

Спагети със свинско

Продукти:
1/2 пакет пълнозърнести спагети
400 гр. свинско месо
1 глава лук
2 перки
1 свински или зеленчуков бульон
8 с.л. соев сос
сол
мазнина





Начин на приготвяне:
Лъкът се реже на полумесеци. 
Пиперките се почистват от дръжките и семките и се режат на ивички.
Свинското се реже на парченца.
В загряна мазнина се пържи първо лукът докато омекне, добавят се пиперките и когато и те поомекнат се добавя свинското месо. Пърженето продължава, докато месото  не се запържи от всички страни. Тогава се добавя бульонът, разтворен в 200 мл. гореща вода и соевият сос. Оставя се да ври докато месото се свари и не трябва течността да извира напълно, а да остане по-речен сосът.
Паралелно с това се варят спагетите във вряла подсолена вода докато омекнат.
Когато спагетите се сварят се прецеждат и се добавят към соса, разбъркват се добре и са готови за сервиране.

Това е странна рецепта за спагети, но на мен ми е любимата, надявам се и на вас да ви хареса.


1 коментар: