вторник, 4 юни 2013 г.

Пиле "Калорична бомба"

Продукти:
6 пилешки филенца
1 голяма глава лук
250 мл. готварска сметана
100 гр. синьо сирене
100 мл. вода
1 пилешки бульон
кашкавал







Принципно се стремя да готвя здравословно и не твърде калорично. Опитвам да пека или варя, вместо да пържа и да заменям пълнозърнесто брашно вместо бяло, но все пак си имам слабости и част от тях са синьото сирене, сметаната и кашкавалът. Поради тази причина реших да се поглезя и да измисля нещо ново и вкусно и вдъхновението ме насочи към следната рецепта:

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на колелца.
В тава се нарежда лукът и върху него се подреждат пилешките филенца.
Водата се загрява, в нея се разтваря пилешкия бульон и се добавя сметаната. Пилето се залива със сметанената смес и се слага да се пече докато лъкът и пилешкото се сготвят.
Тавата се вади от фурната и синьото сирене се нарязва на тънки парчета и се подрежда върху пилето. Тавата се връща във фурната за още 10-15 минути докато сиренето омекне. Тавата отново се вади и върху ястието се настъргва кашкавал. Връща се във фурната за още 2 мин. докато кашкавалът омекне и е готово за сервиране.




1 коментар:

  1. Ооооох, честно казано калории не ме вълнуват, ще ги изразходя бързо:), но това пиленце е само за излапване, страхотно, апетитно и много вкусно! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване