петък, 21 септември 2012 г.

Гъби с бри

Продукти:
300 гр. печурки
100 гр. сирене бри
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
масло
бяло вино










Начин на приготвяне:
Гъбите се измиват и се почистват от пънчетата. Добре е да изберете по-едри печурки.
Гъбите се запържват в загрятата мазнина и като омекнат се изваждат и се нареждат в тавичка.
Лукът и магданоза се наситняват и се запърват докато омекнат.
Сиренето (може да се замени с кашкавал) се нарязва на кубчета и във всяка печурка се слага по едно парче бри и по една лъжичка от зелената смес. Накрая гъбите се поливат с малко бяло вино и се слагат да се запекат докато сиренето се разтопи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар