сряда, 26 септември 2012 г.

Лазаня с пиле и гъби

Продукти:
кори за лазаня
400 гр. пилешко филе
250 гр. гъби
1 глава лук
300 мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
2 жълтъка
кашкавал
сол




Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци, гъбите на тънки филийки, а пилешкото месо на кубчета.
В загрята мазнина се слага първо лукът, когато той омекне се добавят гъбите и накрая пилешкото месо. Добавя се сол на вкус (аз сложих вегета). Оставя се на котлона докато месото се сготви, ако е необходимо се добавя малко вода.
В друг съд се загрява мазнина и брашното се запържва. Бавно се добавя прясното мляко към брашното като се бърка непрекъснато. Жълтъците се разбиват и се добавят бавно към млечната смес. Посолява се и се сваля от котлона когато сосът се сгъсти.
Корите за лазаня се варят във вряща, подсолена вода. На някои кори пише, че не е необходимо варене, но аз въпреки това ги варя, понеже остават твърди.
В тава се редят като първо се слагат корите, поливат се с млечния сос и след това месото и зеленчуците докато свършат продуктите, като се завършва с кори.
Пече се на силна фурна докато лазанята е готова. Накрая се поръсва с кашкавал и лазанята се връща за 1 минута във фурната докато се разтопи кашкавала.





Няма коментари:

Публикуване на коментар