понеделник, 8 октомври 2012 г.

Овесени ядки Поридж

Продукти:
5 с.л. овесени ядки
150 мл. прясно мляко
1 жълтък
20 гр. масло
шепа счукани ядки (аз ползвах лешници)
3 с.л. захар
канела
настъргана лимонова кора




Много рядко откривам вкусни и здравословни рецепти подходящи за закуска, поради тази причина бях много доволна, когато открих тази рецепта. Надявам се и на вас да ви хареса.

Начин на приготвяне:
Овесените ядките се заливат с кипяща вода и се прецеждат.
Заливат се с прясното мляко и се слагат да се варят. Когато омекнат се добавя маслото и постепенно се налива разбитият жълтък. Подслажда се със захарта и се бърка до готовност. Накрая се овкусява с канелата и настърганата лимонова кора.
Може да стане леко воднисто, вие решете дали го предпочитате така или може да го прецедите леко, както направих аз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар