неделя, 7 октомври 2012 г.

Спанак със гъби

Продукти:
250 гр. печурки
300 гр. спанак
1 глава лук
100 гр. краве сирене
50 гр. топено сирене
масло






Начин на приготвяне:
Гъбите:
Гъбите се почистват и се отчупват пънчетата. Почистените гъби се нареждат в йенска тава и се посоляват, поливат се с малко масло и се слагат да се пекат. Когато омекнат напълно се слага по едно парченце топено сирене и се връщат във фурната.
Спанакът:
Спанакът е добре да се започне да се приготвя по-късно отколкото гъбите, понеже става по-бързо. Главата лук се нарязва на ситно и се слага да се пържи в загрята мазнина. Когато омекне лукът се добавят нарязаните на ситно пънчета. Когато продуктите се изпържат се добавя спанакът (ако е пресен почистете го добре от дръжките и го нарежете на ситно). Добавя се малко вода (около 100 мл.) за да не става твърде сухо и да не загори. Посолява се и се овкусява с натрошено сирене.
Аз използвах гъби, но вие може да ги замените с нещо друго. Мисля, че спанакът би бил чудесна гарнитура и за нещо месно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар