неделя, 28 октомври 2012 г.

Колач

Продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
4 с.л. мармалад
3 с.л. какао
200 мл. олио
250 мл. хладка вода
1/2 ч.л. сода







Начин на приготвяне.
В купа се смесват брашното, захарта (чашите са от 250 гр. и се пълнят до ръба), какаото и се разбъркват. Добавя се мармаладът (аз използвам от сини сливи, вие може да ползвате и друг, но изберете такъв, който няма парченца плодове и да не е някое по-течно сладко), олиото, водата и содата. Всичките продукти се объркват добре, за предпочитане с миксер за да се получи гладка, хомогенна смес. Готовата смес се изсипва с намазнена и набрашнена тава (използвам тава с диаметър 32 см., важно е да е по-голяма за да не стане дебело тестото). Пече се в предварително загрята фурна за около 20 минути. 

Забележка. По желание готовият колач може да се поръси с пудра захар.
Ако имате пресни череши може да набучите в тестото половинки от череши, изчистени от костилката преди да сте сложили колача да се пече - става много вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар