за мъфините
2 ч.ч. пюре от тиква
1 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. захар
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 пакетче масло от 125 гр.
1 яйце
за глазурата
50 гр. шоколад
25 гр. масло
Начин на приготвяне:
Брашното, захарта, бакпулвера и канелата се разбъркват. Добавя се пюрето от тиква (приготвя се от сварена и намачкана тиква), маслото, яйцето и всички съставки се разбъркват добре. Сместа се разпределя в хартийки за мъфини (добре е хартийките да са в чашки или форми за печене на мъфини за да не се разпльокват мъфините). Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Глазурата се приготвя като маслото и шоколадът се разтопяват в микровълнова фурна или на водна баня. От глазурата се правят форми по желание с помощта на тънка четка. Също така може и да намажете целите мъфини с глазурата. Готовите мъфини оставете за малко в хладилник за да стегне глазурата.
Тъкмо извадих една тава с оранжеви мъфини от фурната и попадам на този пост - приятно съвпадение и много ароматно, сигурна съм :-) Изглеждат много апетитни.
ОтговорИзтриванеПоздрави
Мерси, Дени, сигурна съм, че и твоите мъфини са станали страхотни. Надявам се скоро да видя рецептата :)
Изтриване