понеделник, 9 февруари 2015 г.

Френски тост с фъстъчено масло

Продукти:

3 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. фъстъчено масло
2 с.л. захар
2 ч.л. екстракт от ванилия
щипка канела
филийки хляб
краве масло
по желание: пудра захар, мед, банани





Наближава денят на влюбените и е добре да имаме идеи за хубава закуска, с която да изненадаме любимия. Но при добри идеи това може да го направим всяка друга съботна сутрин. Така аз получих вдъхновение една седмица преди Св. Валентин и реших да направя една различна закуска през уикенда, като тази идея дойде точно на време, понеже от няколко дни ми се ядеше фъстъчено масло и ми се намираше една торба с фъстъци.
Приготвих фъстъченото масло по рецептата, която съм споделила в блога преди време, а рецептата за френски тост е от allrecipes.


Начин на приготвяне:

В купа разбивате яйцата, добавяте фъстъченото масло и млякото и разбърквате, накрая овкусявате с ванилията, захарта и канелата и отново разбърквате всички съставки.
В тиган се разтапя кубче краве масло и когато тиганът е добре загрял можете да приготвите филийките.
Филийките се потапят в сместа от двете страни и се редят в тигана. Запичат се за няколко минути от двете страни, докато придобият златист цвят и се вадят.
Когато са готови всички филийки може да ги поръсите с пудра захар, да ги намажете с мед, да ги поднесете с нарязан на филийки банан или да добавите продукти по ваш вкус.
Да ви е сладко!

2 коментара: