събота, 28 декември 2013 г.

Коледни курабийки







Малко се забавих с качването на тази публикация, а като цяло бях изоставила и блога през последните седмици. Причината е повишеното ниво на пътувания и социални контакти покрай празниците. През останалата част от годината много обичам да се грижа за блога и да качвам по някоя нова рецепта, но през изминалите две седмици имах много по-приятни занимания като правенето на курабийки с приятелки, купуване и опаковане на подаръци, посещението на роднини, които не съм виждала от много отдавна, кафе с любими приятелки, които живеят на стотици километри. Прекарах чудесно и не съжалявам, че пренебрегнах блога, но сега се спрях в къщи за няколко дни и ще имам време да наваксам и с блога.

Много обичам Коледата и много обичам да готвя, затова лакомствата с коледна тематика са ми слабост, но приготвянето им е още по-приятно ако е в компания с близки. Така се зароди идеята да правим коледни курабийки с няколко колежки и разбира се резултатът беше страхотен, а времето докато ги приготвяме незаменимо, независимо от неколкократните проблеми с ронливо тесто, несполучлив айсинг и позагорели снежинки.
Курабийките са традиционни меденки, а украсата е от айсинг оцветен със сладкарски бои. Не описвам рецептата, понеже не е моя, а при желание може да намерите рецепта и за меденки и за айсинг.


Едно от важните условия за приготвянето им е да са в големи количества за да има за всеки и да останат все пак и до Коледа :)


Друго важно условие е мила домакиня, която да си жертва кухнята да бъде посипана с брашно, омазана с разноцветни бои и оставена с пълна мивка.(Позволих си да кача снимката без разрешение, понеже според мен Габи е много красива на нея и носи коледния дух.)

Третото необходимо нещо е приятна компания. 
И след няколко часа точене, печене, украсяване и дълго съхнене курабийките са готови.

Специални благодарности на Габи, че ни покани и на Цвети и Таня, че се включиха. Прекарах един чудесен ден :)


1 коментар:

  1. Много са ти красиви бисквитките и такова празнично настроение носят! Весели празници!

    ОтговорИзтриване