петък, 20 декември 2013 г.

Коледни бонбони

Продукти:

100 гр. белени лешници
2 с.л. фъстъчено масло
2 коледни бастунчета










Такива лакомства като захарните бастунчета създават много коледно настроение. Затова се чудех какво мога да направя с тях и реших, че натрошени биха чудесни за украса на бисквитки или за овалване на бонбони и лесно измислих тези съставки, понеже са ми любими. В търсене на продукти за съжаление не намерих хубаво фъстъчено масло и моето беше малко по-течно и сложих повече ядки, ако вашето масло е по-гъсто ядките ще се намалят. Също така попаднах на чудесни бастунчета със зелено и червено и мисля, че резултатът е както много вкусен, така и красив и коледен. 

Начин на приготвяне:
Лешниците се смилат на ситно.
Бастунчетата се натрошават на ситно.
Лешниците и фъстъченото масло и едното натрошено бастунче се смесват и ако е необходимо може да се добави от лешниците или от маслото за да е достатъчно гъсто за да станат бонбони. От сместа се оформят бонбони и се овалват във второто натрошено бастунче.


1 коментар:

  1. Жана, много хубави коледни бонбонки. Ще се почерпя, макар и виртуално. Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване