вторник, 10 декември 2013 г.

Пиле в сос от манго и джинджифил

Продукти:
400 гр. пилешко филе
1 индийски сос от манго и джинджифил
1 ч.ч. ориз
вегета
мазнина










Много обичам нестандартни рецепти и международна кухня, но понякога ми е трудно да приготвя някои от рецептите или не намирам част от продуктите. Миналата седмица минавах през ХИТ и както винаги се загледах  в началото по тези продукти от различни култури. И преди съм вземала от там продукти и почти винаги се получава вкусно. Този път си харесах индийски сос от манго и джинджифил и още от началото си представих рецептата и понеже не е сложна се получи и вкусно.

Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се реже на парченца и се запържва, докато започне да придобива лек златист цвят. Тогава се добавя сосът и ястието се оставя за няколко минути на котлона и тогава се сваля от котлона.
В същото време се слага да загрява мазнина в друг съд и оризът се запържва, залива се с вода и се овкусява с вегета и се оставя да ври. Когато оризът омекне се сваля от котлона.
Пилешкото и оризът ги сложих по едно и също време и оризът се сготви малко по-бавно, но разликата не беше голяма, така че може да ги сложите едновременно или може оризът да бъде сложен малко по-рано.




Няма коментари:

Публикуване на коментар