понеделник, 30 декември 2013 г.

Бутерки с ябълки

Продукти:
1 пакет бутер тесто
4 ябълки
1 пакетче ванилов пудинг
захар
канела
шепа орехи нарязани на ситно
пудра захар







Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват, почистват и нарязват на дребни парченца.
Около 1 ч.ч. вода се слага да заври в малка тенджерка и когато водата ври се добавят парчетата ябълка и захар на вкус.
Пакетчето пудинг се разтваря в малко вода и когато ябълките омекнат се добавя към тях. Ако е необходимо се добавя захар или вода, но сместа не трябва да е много течна. Овкусява се с канела, добавят се орехите и се бърка докато се сгъсти. Когато сместа е готова се сваля от котлона и се оставя да поизстине.
В това време се нарязва бутер тестото на правоъгълници, слага се от ябълковата смес и се прегъва на две. Готовите бутерки се пекат в предварително загрята фурна докато започнат за придобиват лек златист цвят. Когато са готови се вадят от фурната и се поръсват с пудра захар.
Извинявам се, че не е описано с подробности и липсват количества, но това е десерта на майка ми за бъдни вечер и тя не можа да каже количествата, а на мен много ми хареса и реших, че трябва да кача рецептата.


1 коментар:

  1. иии имамсъщата чиния!:) страхотни са бутерките! Весело посрещане на Новата година!

    ОтговорИзтриване