сряда, 11 декември 2013 г.

Сладка къщичка

Продукти:
 
готови блатове за торта - 3 бр.
шарени лакомства и украси по желание












От няколко години гледам красиви джинджифилови къщички и мечтая и аз да си направя у дома. Последните седмици виждам различни разновидности на такива къщички и реших, че трябва да вложа малко творчество и вместо да търся готови да си направя с подръчни материали. Ходейки като мука без глава из магазина се спрях на варианта къщичката да е от готови блатове, да е съединена с шрифтове на др. Йоткер, които ми останаха от едни бисквитки и взех бонбони и разни дребни украси. Принципно трябваше да съм на лекция по психиатрия, която е интересна, но съм болна и силно вдъхновена от Коледа и така се оказах в магазина вместо в психиатрията :)

Начин на приготвяне:
Единият блат се отделя за основа, а другите два се нарязват на отделните части на къщата, като внимателно мерите преди да режете за да си пасват като размер.

Когато отделните части са готови започвате да ги съединявате. За да залепнат  аз използвах шрифтове на др. Йоткер, но това може да се направи с разбити белтъци с пудра захар, разтопен карамел или с каквото разполагате и ви хрумне на вас.


Декорацията на къщата също е по желание. Аз използвах захарни топчета в различни цветове и желирани бонбони. Вратата е от ситни захарни топчета, прозорецът на таванската стая е от жълт бони-бон, по краищата са по-едри топчета, елхички от ментови желирани бонбони и сняг от пудра захар. А залепване на отделните елементи намазвах отново с шрифт и залепвах еменетите.


И така след дълъг процес на измервания, режене, преброяване, залепване и големи дози вдъхновение и коледен дух къщата е готова.


1 коментар:

  1. Ехе, ама тя тази къщурка наистина голяма сладуранка! Сякаш в приказно царство попаднах! Поздрави!

    ОтговорИзтриване