понеделник, 15 юли 2013 г.

Панирани рибни филенца с розмарин

Продукти:
500 гр. филе от риба по избор
2 ч.ч. корнфлейкс
2 яйца
2 ч.л. розмарин
сол
лимон за сервиране








Лятото много обичам мириса на море, но  морето за мен редовно върви с много морска храна и бира. Лятната ваканция за нас все още не е започнала и морето е далече, затова реших, че може да се насладим поне на частта с морската храна и бирата и това беше резултатът: 

Начин на приготвяне:
Корнфлейксът се смила на трохи, смесва се с 1 ч.л. сол и розмаринът и се разбърква добре.
Яйцата се разбиват с вилица.
Рибните филета се нарязват на лентички и се посоляват.
Всяко парче риба се овалва в сместа с корнфлейкс, след това в яйцата и отново в корнфлейкса. Оваляните рибни филенца се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се пекат в предварително силно загрята фурна.
Върват чудесно с бира :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар