сряда, 1 април 2015 г.

Тиквички с пълнеж от булгур

Продукти:

2 тиквички
1/2 ч.ч. булгур
3 кафяви печурки
1 връзка пресен лук
мазнина за пърженето
настърган кашкавал за поръсване








Последно време съм на здравословна вълна - броя калории, протеини, фибри и търся нови продукти, които не съм пробвала или престояват отзад в шкафовете. Последното, което реших да включа в менюто беше булгурът, който до момента бях ползвала единствено за табуле. Реших, че най-сполучливо ще се получи ако смеся съществуваща рецепта и мои импровизации и реално резултатът беше много вкусен.

Начин на приготвяне:
Гъбите се режат на ситно, а лукът на колелца. 
Тиквичките се почистват, нарязват на две по дължина и се издълбава сърцевината за да се получат лодки.
Булгурът се залива с гореща вода (1ч.ч.) и се оставя за да набъбне.
В тиган със загрята мазнина се запържват гъбите, когато те омекнат се добавя лукът. Когато зеленчуците са изпържени се добавя булгурът и плънката се посолява, разбърква се добре и се сваля от котлона.
Аз бързах и затова се постарах да приготвя тиквичките по-бързо, за целта го бланширах във вряла вода, ако желаете, може и вие да го направите, а може и сурови за почнете да ги пържите.
В намазнена тавичка се нареждат тиквичките и те се пълнят с подготвената плънка.
Пече се в предварително загрята фурна, докато се опекат. Накрая тиквичките се поръсват с настъргания кашкавал и се връщат за две минути във фурната, докато се разтопи кашкавала.
По желание може да се сервират с лъжица кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар