неделя, 9 декември 2012 г.

Свински пържоли с подправки

Продукти:
2-3 бр. вратни свински пържоли
1 връзка пресен чесън
сол, черен пипер

за маслото:
200 гр. краве масло.
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
щипка вегета




Начин на приготвяне:
Маслото се омесва с магданоза, копъра и вегетата, по желание може да замените подправките с други, но за предпочитане е те да са пресни. Сместа се изсипва върху фолио за свежо съхранение, завива се и се оформя като саламче, като пристягате от двата края колкото можете за да излезе въздухът. Завитото саламче се слага в хладилник за да се стегне маслото За приготвянето на пържолите ще отиде не повече от половината от маслото, а остатъка може да го ползвате за друго ястие или да го намажете на филийка.

Свинските пържоли се начукват с чукче и се овкусяват със сол и черен пипер.
Чесънът се нарязва на колелца
В тава се поставя парче алуминиево фолио, прегънато на две за да се получи нещо като джоб. Пресният чесън се разстила върху фолиото, отгоре се нареждат пържолите и върху всяка пържола се слага по колелце от готовото масло. Фолиото се прегъва по краищата за да е добре завито месото. Пече се на 200 градуса до готовност.




1 коментар: