понеделник, 26 ноември 2012 г.

Ориз със пиле и аспержи

Продукти:
1 ч.ч. ориз
350 гр. пилешко филе
1 буркан аспержи (около 300 мл.)
150 мл. сметана за готвене
1 глава лук
1 зеленчуков бульон
сол
мазнина






 Не срещам много често рецепти за асперж, затова реших да импровизирам. В къщи казаха, че импровизацията ми се е получила, надявам се и на вас да ви хареса.

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. Когато омекне лукът се добавя оризът, 2 ч.ч. вода (или колкото е посочено  на опаковката), бульонът и оризът ври до готовност.
Пилешкото филе се нарязва на парчета и се слага в отделен съд да ври в малко вода до готовност. Когато водата изври се добавят аспержите, сметаната и сол на вкус и се оставя да поври още малко за да се сгъсти.
В чиния сипвате от оризът, а отгоре поливате с пилешкия сос. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар