понеделник, 26 октомври 2020 г.

Бебешки бисквити с батат

 

Продукти: 

300 гр. батат (сладък картоф) обелен
50 гр. финни овесени ядки
1 ч.л. кокосово масло 
1/4 ч.л. канела








Бях изоставила блогът за има-няма три години, въпреки че си обичам това място и продължавах да готвя през това време. Причината е, че бях започнала да работя много и не ми оставаще достатъчно време. Появата на моята дъщеря допринесе до това през последните месеци да прекарвам много повече време у дома и със семейството си и така започнах да търся нови здравословни рецепти и да искам да открадна и малко време за себе си. Затова и първата ми нова рецепта е подходяща за бебета, разбира се такива, които са захранени и е въведен глутенът. Желателно е да имат и някое зъбче, но бисквитките са наистина меки и не е задълбително.

Начин на приготвяне на бисквитите:

Бататът се нарязва на кубчета и се слага да се вари. След като омекне се прецежда от водата и се намачква. 

Към пюрето от батат се добавят овесените ядки, кокосовото масло и канелата. Съставките се разбъркват добре до получаване на гладка смес. 

От сместа се правят топчета с размера на едър орех, след което с вилица се притискат до оформяне на решетка. Бискритите се редят върху тава, постлана с хартия за печене.

Пекох ги 20 минути на 180 градуса и след това ги оставих да изстинат. Меки и сочни са, бебка ги харесва. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар