понеделник, 28 октомври 2013 г.

Пиле стифадо

Продукти:
2 пилешки бутчета
1 буркан малки лукчета
1 консерва от 400 гр. домати
3-4 скилидки чесън
100 мл. вино
150 мл. вода
сол
зехтин
канела
черен пипер





Начин на приготвяне:
В загрят зехтин се запържват пилешките бутчета от всяка стряна. Добавят се скилидките чесън и пърженето продължава докато и чесънът се изпържи.
Добавят се доматите, виното и водата и се посолява на вкус. Ястието се оставя да ври.
Когато пилешното месо се посвари леко се добавят лукчетата, черния пипер и канелата и варенето продължава.
Когато пилешкото месо е напълно сварено ястието се сваля от огъня и е готово за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар