петък, 31 май 2013 г.

Пълнени пиперки с ориз и гъби

Продукти:
7-8 пиперки ( не много големи)
3/4 ч.ч. ориз
150 гр. гъби
1 морков
1 глава лук
мазнина
сол








Начин на приготвяне:
Лукът и морковът се нарязват на ситно, а гъбите на филийки.
В загрята манина се запържва лукът, когато омекне се добавят гъбите и когато и те се запържат се добавя морковът и оризът. Всичките продукти продължават да се пържат за няколко минути и се долива вода и се посолява на вкус. Оставя се да ври докато оризът омекне и си поеме водата. Когато се сготви се сваля от котлона.
Пиперките се измиват и се почистват от дръжките и семките. С помощта на лъжица се пълнят с оризовата плънка до горе и се редят в тава. Налива се вода колкото да покрие пиперките до половина и водата също леко се посолява. 
Пълнените пиперки се пекат докато омекнати, като по средата на печенето се обръщат да се запекат и от другата страна.





1 коментар:

  1. Вкусотия! В плънката на пиперките май още не съм добавяла гъби, но при теб изглеждат неустоимо! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване