събота, 25 май 2013 г.

Миди с ориз

Продукти:
500 гр. миди с черупки
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
сол
мазнина
няколко стръка магданоз







Начин на приготвяне:
Мидите се измиват и се варят за3-4 минути във вряща вода. След това се прецеждат от водата и се почистват от черупките, като може да оставите 5-6 миди с черупка за украса.
Лукът се реже на ситно и се пържи в загрята мазнина, докато омекне. Добавя се оризът, които предварително е измит и почистен и се добавят 3 ч.ч. вода и сол на вкус. Ястието се оставя да ври на умерен огън докато оризът се свари. 
Към сварения ориз се добавят мидите и магданозът, зарязан на ситно и се разбърква добре, оставя се на котлона за още 5 мин. и е готово за сервиране.




Няма коментари:

Публикуване на коментар