петък, 10 май 2013 г.

Пастет от магданоз

Продукти:
1 връзка магданоз
150 гр. извара
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол








Тазгодишната реколта от подправки на балкона е вече готова и до момента не бях ползвала магданоза, затова реших да приготвя пастет от него. Рецептата е лесна и много свежа.

Начин на приготвяне:
Магданозът се почиства от дръжките и листата се нарязват на много ситно.
Чесънът също се нарязва на ситно.
Всички продукти се смесват и се пасират добре.
Пастета може да се намаже на препечена филийка, печено месо или се добави към салата.


2 коментара:

  1. Интересен пастет, не съм правила досега, чудесен е. Много свеж и ароматен! Поздрави и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам магданоз и това ми се струва много вкусно и свежо. Благодаря за споделеното и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване