понеделник, 29 април 2013 г.

Кюфтата от агнешко и спанак

Продукти:
500 гр. агнешка кайма
500-600 гр. спанак
1 глава лук
1 яйце
сол









Преди време ядох такива кюфтета и страшно много ми харесаха . За жалост не намерих готова агнешка кайма, затова купих агнешка плешка и обезкостих месото и го нарязах на ситно с минирезачка. Ако вие купувате готова кайма, кажете от къде, ако не - може и вие да смелите месо.

Начин на приготвяне:
Ако ползват агнешко месо го обезкостявате и смилате.
Спанакът се измива, почиства от дръжките и се попарва във вряла вода, след което се залива със студена вода и се нарязва на ситно.
Лукът се нарязва на ситно. 
Яйцето се разбива с вилица предварително.
Агнешката кайма, спанакът, лукът, яйцето и солта се смесват. От готовата смес се оформят на кюфтета и се нареждат в намазнена тава. Кюфтетата се пекат на силна фурна до готовност. 


1 коментар: