петък, 26 април 2013 г.

Пиле Мексико

Продукти:
400 гр. пилешко филе
1 глава лук
2 зелени пиперки
2 червени пиперки
1 шепа царевица (замразена или от консерва
смес от подправки (вегета, червен пипер, куркума, джинджифил, кориандър)
вода
мазнина





Начин на  приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци, пиперките се почистват и се нарязват на ивици и пилето се нарязва на кубчета.
В загрята мазнина се слага лукът да се пържи, когато омекне се добавя пиперът и накрая пилешкото месо. Когато всички продукти се запържат се добавя вода (около половин ч.ч.) и ястието се оставя да поври, ако е необходимо се долива още вода. Когато ястието е почти готово се добавя царевицата и  сместа от подправки и се оставя за още малко на котлона на слаб огън.



Няма коментари:

Публикуване на коментар