понеделник, 25 февруари 2013 г.

Паеля

Продукти:

1 ч.ч. ориз
300 гр. скариди
300 гр. пилешко филе
200 гр. филе от риба по избор
1 глава стар лук
3 стръка пресен лук
1 пилешки бульон
щипка шафран






На морето веднъж ядох паеля, която страшно много ми хареса. Пробвах и на други места и съм опитвала и преди в къщи да я приготвям, но никога не е толкова вкусна както в онова ресторантче край морето. Този уикенд отново реших да се пробвам и този път се получи вкусно, все още вкусът не е както в онова място, но все пак мисля, че рецептата си заслужава да бъде споделена.


Начин на приготвяне:
Скаридите се почистват, като се оставят само опашките.
Рибата и пилешкото месо се нарязват на кубчета.
Старият лук се нарязва на ситно, а пресният на колелца.
Загрява се зехтинът и рибата и скаридите се запържват за няколко минути, след това се изваждат. В същият зехтин се добавят двата вида лук и когато почнат да омекват се добавя пилешкото месо. Продуктите се пържат докато пилешкото месо започне да се зачервява.
В 600 мл. гореща вода се разтваря пилешкият бульон и се излива към оризът. Ястието се вари докато се свари оризът,  ако е необходимо се добавя още сол или вода. Преди да се свали от котлона се добавят рибата и половината скариди и се овкусява с шафрана. Разбъркват се добре съставките и паелята е готова за сервиране. 
Върху всяка чиния се прави украса от резен лимон и останалите скариди.
 

1 коментар:

  1. Обичам паеля, но от много време не съм правила, затова се наслаждавам на твоята!:)

    ОтговорИзтриване