четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Канелени валентинки

Продукти:
300 гр. брашно
100 гр. пудра захар
125 гр. краве масло (на стайна температура)
1/2 ч.ч. ситно смлени орехови ядки
2 ч.л. канела
кората на 1 лимон
6 с.л. прясно мляко






Начин на приготвяне:
Брашното и  захарта се пресяват и се добавя канелата. Маслото се нарязва на кубчета и се добавя към брашното. Сместа започва да се премесва като се претрива през пръстите за да стане на трохи. Добавят се ядките, лимоновата кора и млякото и се замесва на тесто. Тестото се разстила и се нарязва с формичка. Сместа е ронлива и трябва да внимавате като изрязвате формичките, аз не успях да разточа тестото, а го притисках с ръка. Готовите курабийки се нареждат върху тава постлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.











За украсата се опитах да направя фондан, но полученият резултат не беше точно фондан, затова ако не сте приготвяли вече фондан, купете готов или импровизирайте с други начини за украса.




2 коментара:

  1. Много са готини тези Валентинки! Честити празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весело прекарване на празниците и на теб:)

      Изтриване