събота, 31 октомври 2015 г.

Тиквени курабийки

Продукти:
100 гр. масло на стайна температура
1  и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. пюре от тиква
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. екстракт ванилия
1 ч.л. канела
1/2 индийско орехче
50 гр. бял шоколад


По случай Хелоуин Ви черпя с едни ароматни курабийки, а рецептата е от тук.



Начина на приготвяне:

Предварително се сварява тиква, отцежда се и се пюрира.
Ако имате цяло индийско орехче настържете половин, ако не може да ползвате и готово смелено.

Фурната се пуска да загрява на 250 градуса, докато се приготвя сместа за курабийките.

В купа се разбива маслото и захарта с помощта  на миксер до получаването на пухкава смес. Добавя се яйцето и сместа отново се разбива. След което се добавя пюрето от тиква и екстракта ванилия и съставките отново се разбъркват.
Към сместа се добавят постепенно содата, бакпулвера, индийското орехче и брашното и сместа се разбърква до получаването на гладка смес.
В тава се постила харти за печене и върху нея, с помощта на лъжица се сипват топчета от сместа. Пече се докато курабийките леко покафенеят, след което се нареждат върху решетка докато изстинат.

Когато всички курабийки са изпечени и охладени може а се напръскат с глазура.
В микровълнова фурна (или  на водна баня) се разтапя шоколада и с помощта на малка лъжичка всяка курабийка се намазва с шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар