събота, 9 май 2015 г.

Чийзкейк браунис с ягоди

Продукти:
за браунис слоя
250 гр. масло
250 гр. черен шоколад
200 гр. захар
140 гр. кафява захар мусковадо
4 яйца
160 гр. брашно
40 гр. какао
ванилия
щипка сол
за чийзкейс слоя
250 гр. крема сирене
100 гр. захар
2 яйца
100 гр. брашно
кората на 1 лимон
шепа ягоди


Приготвих брауниса по рецептата от Sunshine's kitchen, като го приготвих в двойна доза и вместо малини сложих ягоди. Резултатът беше много вкусен.

Начин на приготвяне: 

Черния шоколад и маслото се разтапят и след това се оставят да се охладят леко.
Към разтопения шоколад се добавят яйцата едно по едно, двата вида захар и ванилията при непрекъснато бъркане, докато сместа ги поеме.
Брашното се пресява, заедно с какаото и солта и се прибавят към шоколадовата смес и отново се разбърка. Това е сместа за браунис слоя, която се оставя докато се приготви и сместа за чийзкейк слоя.
Крема сиренето се разбива заедно със захарта и яйцата, до получаването на пухкава смес.
Настъргва се лимоновата кора.
Към кремообразната смес се добавя брашното и лимоновата кора и съставките се разбъркват.
Тава с размери около 20х40см. се покрива с хартия за печене. Върху нея се изсипва браунис слоя и се разстила равномерно. Върху браунис слоя се изсипва чийзкейк слоя и той с разстила. С помощта на лъжица се бърка в сместа за да смесят браунис слоя и чийзкейк слоя до получаване на мраморен ефект. 
Ягодите се режат на две и се нареждат по повърхността като леко се притискат в сместа.
Пече се около 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар