събота, 9 май 2015 г.

Бонбони Рафаело

Продукти:
350 гр. прясно мляко
7 с.л. с връх нишесте
5 с.л. захар
250 гр. масло
150 гр. пудра захар
2 ванилии
250 гр. кокосови стърготини + кокос за овалване
ягодиТова е една от рецептите на свекървата, които много обичам. Преди време бях снимала рецептата от нейната тетрадка, но понеже тям рецептите за заблуда на врага са непълни и на мен не ми се беше поличила :) затова изчаках отново да приготвим тези бонбони за да мога да следя какво и кога слага.

Начин на приготвяне:

Нишестето се разтваря в малка част от млякото.
Останалото мляко се слага на котлона, заедно със захарта, докато започне за завира. Когато е готово млякото към него се добавя нишестето и се бърка непрекъснато, докато не се сгъсти. Сваля се от котлона и се оставя на страна докато изстине.
Маслото се разбива заедно с пудрата захар, докато се получи пухкава смес. Към сместа се добавя нишестето и ванилията и се разбърква добре. 
Сместа се оставя в хладилник поне за час за да стегне.
Когато сместа се е охладила добре и се е стегнала се добавят кокосовите стърготини и се разбърква отново. Ако получената смес не е достатъчно гъста за да станат топчета може да добавите и още кокосови стърготини.
Ягодите се режат на дребни парченца.
В чиния се изсипват кокосови стърготини за овалване. 
От сместа се взима малка част овалва се между ръцете, докато стане на топче, след това се прави дупка в него за да се пухне парчето ягода и отново се върти между ръцете за да стане на топче. След което топчето се овалва в стърготини и бонбонът е готов.


1 коментар: