петък, 20 март 2015 г.

Скариди

Продукти:

400 гр. скариди
1 глава лук
3 скилидки чесън
3 печени пиперки
3-4 чери домата
шепа маслини каламата без костилки
сол/вегета
пресен магданоз
зехтин




Начин на приготвяне:

Скаридите се почистват, като се оставят само опашките.
Лукът се реже на полумесеци, а чесънът на ситно.
В загрят зехтин се запържват лукът и чесънът, когато те омекнат се добавят пиперките, нарязани на лентички и след това и доматите. Накрая се добавят и самите скариди. След като скаридите се запържат се добавят маслините и сол на вкус. Ястиети се овкусява с пресния магданоз и е готово за сервиране.

1 коментар:

  1. Обичам скаридки и нищо, че е време за закуска, ще се почерпя доволно!:))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване