30 гр. настърган пармезан
30 гр. галета
1 яйце
Начин на приготвяне:
Тиквичките се почистват и се режат на лентички по дължина, след което се посоляват и се оставят да си пуснат водата.
В плоска чиния се смесват галетата и пармезана.
В купичка се разбива яйцето.
Всяка лентичка от тиквичките се овалва в яйцето, след това в галетата, отново в яйцето и отново в галетата. По рецепта панировката е само с по едно овалване, но на ме ми се стори много тънък слоя панировка и реших да ги овалям по два пъти и мисля, че се получи добре. Панираните лентички се редят в тава, покрита с хартия за печене и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Много вкусни в комбинация със сос, примерно сос от равни количества кисело мляко и майонеза и чесън на вкус.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар