събота, 19 април 2014 г.

Шоколадови бонбони

Продукти:

за глазурата
около 75 грама тъмен шоколад

за пълнежа
50 гр. бял шоколад
2 с.л. рикота
2 ч.л. фъстъчен крокант







Публикацията не е много в духа на Великден, но днес за мен има по-важен повод за празнуване - с моята половинка имаме годишнина :) Затова днес за мен символите на Великден са изместени от символите на любовта. Вова разбира се не означава, че няма да хапвам козунак :) а че ще се насладя на нашия празник и ще отдам нужното внимание на любимия човек. Затова днес публикацията е шоколадова и бонбонена, а утре обещавам да се завърна със рецепта на златистите ми козуначета.

Начин на приготвяне:
Половината тъмен шоколад се разтопява в микровълнова, като често се спира за да се разбърка. Разтопения шоколад се разпределя в силиконови форми за бонбони и се размазва по формите, така че да няма непокрита част. Силиконовата форма се оставя в хладилник (или във фризер за по-бързо) да стегне шоколадът.

Докато се стяга шоколадът се приготвя пълнежа - белият шоколад се разтапя в микровълнова към него се добавя рикотата и фъстъченият крокат и сместа се разбърква.

Изваждате формата от хладилника и пълните празнините със пълнежа, като оставяте малко място за да се покрие бонбона с шоколад.
Разтапяте останалия тъмен шоколад и с него покривате бонбонените форми и отново връщате в хладилника за да се стегне.












1 коментар:

  1. Честита годишнина, бъдете винаги влюбени един в друг и се обичайте! Бонбоните са една от най-подходящата почерка за подслаждане на този ден! Светло посрещане на Великден!

    ОтговорИзтриване