сряда, 25 септември 2013 г.

Френска салата

Продукти:

4-5 листа айсберг
2 домата
300 гр. пилешко филе
чесън на прах
сол
зехтин
2-3 с.л. соев сос

за дресинга:
1 ч.л. кетчуп
1 ч.л. горчица
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. лимонов сок



Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на тънки парченца и се овкусява със соевия сос.
Загрява се тиган с незалепващо покритие и в него се слага пилешкото месо да се запече без да се добавя мазнина. Запичат се парченцата пилешко от всяка страна и когато месото е готово се сваля от котлона.
Листат айсбер се накъсват на ситно.
Доматите се нарязват на парчета.
В купа се смесват пилешкото месо, айсбергът и доматите. Салатата се овкусява със сол, зехтин и чесън и се разбърква. Отгоре се залива с дресинга.

За дресинга: всички съставки се смесват и се разбъркват.

2 коментара:

  1. Ох, чудна е просто!!! Бих обядвала или вечеряла с нея, толкова е вкусна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам такива салатки! В дресинга бих сложила една скилидка чесън :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване