неделя, 13 януари 2013 г.

Скариди в лек сос

Продукти:
800 гр. скариди
3-4 скилидки чесън
50 мл. сметана за готвене
2 с.л. бяло вино
1 ч.л. джинджифил
естрагон
сол
зехтин




Начин на приготвяне:
Аз използвах охладени и небелени скариди, ако и вашите са небелени първо ги почистете, като може да оставите опашките за по-ефектен външен вид.
След като подготвите скаридите, чесънът се почиства и се нарязва да тънки филийки.
Зехтинът се загрява и в него се запържва чесънът, заедно със джинджифилът и естрагонът. Когато чесънът се запържи се добавят скаридите и се оставят да се запържат за 2-3 минути. Добавя се виното сметаната и сол на вкус, оставят се да врят за още 2-3 минути и се свалят от котлона. Приготвянето е бързо, а и става вкусно, само ви трябва и бутилка вино :)

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар