1 ч.ч. зелена леща
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
100 мл. готварска сметана
50 гр. козе сирене
вода, мазнина, сол
Както споменах в по-предната публикация, наскоро се сдобих със зелена леща и изгарях от нетърпение да й намеря вкусно приложение. След един неуспешен опит, нетърпението и упоритостта ми бяха възнаградени с вкусен резултат- крем супа.Ето я и рецептата:
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват докато омекна. Към тях се добавя лещата и дова да покрие продуктите. Оставя се да ври докато лещата се свари. Междувременно посолявате, бъркате и доливате вода ако е необходимо. Когато лещата е добре сварена и е останала с малко вода се добавя сметаната и сиренето и всички продукти се пасират до получаването на гладка смес. Сипвате в купички и по желание може да посипете с крутони и малко натрошено сирене.
Много апетитно изглежда супичката! И така с това сиренце и крутони отгоре е просто неустоима! Поздрави!
ОтговорИзтриване