1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 ч.ч. пияни вишни без костилка
Преди време много ми допадна публикацията на Катя от my candy kitchen,
с разнообразие от рецепти с вишни. Естествено първо се спрях на вишновката. Вишновката ми е готова вече и мога от опит да кажа, че рецептата е много добра. И така се оказах с подобаващо количество пияни вишни. Първият опит да ги употребя беше пълен провал, затова реших да заложа на нещо сигурно, а за мен това са мъфинчетата. Резултатът естествено беше бърз, пухкав и много вкусен.
с разнообразие от рецепти с вишни. Естествено първо се спрях на вишновката. Вишновката ми е готова вече и мога от опит да кажа, че рецептата е много добра. И така се оказах с подобаващо количество пияни вишни. Първият опит да ги употребя беше пълен провал, затова реших да заложа на нещо сигурно, а за мен това са мъфинчетата. Резултатът естествено беше бърз, пухкав и много вкусен.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер до получаване на пухкава смес.
В купа се смесват брашното и бакпулвера, добавят се разбитите яйца, киселото мляко и олиото и продуктите се разбъркват добре. Добавят се пияните вишни, сместа отново се разбива и се изсипва във форми за мъфини.
Мъфините се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса, докато придобият лек златист цвят.
Сладуранка си голяма! Радвам се, че ти е допаднала рецептата за вишновка, тя всъщност си е класика. Знаеш ли мисля следващият път да пробвам с водка, по съвет на Мария/ Цветно с Пепеляшка/. На моята вишновка ракията се усеща в повече. Иначе е вкусна и ароматна и сладка:). Мъфинките са бижу, супер идея да използваш вишните. Поздрави!
ОтговорИзтриванеВярно е, че ракията се усеща повече, но на мен много ми хареса вишновката е сладка, ароматна и силна :)А идеята за водка е интересна, може следващата година да пробвам.
ИзтриванеМили дами, правих една доза вишновка с ром и стана страхотна- може да опитате. Сега ще правя мъфините ;)
ОтговорИзтриване