четвъртък, 29 август 2013 г.

Баница с плънка (или нещо подобно)

Продукти:
1 пакет къпани кори на сач
300 гр. гъби печурки
300 гр. кайма
4 домата
сол
мазнина
1 стрък пресен босилек
масло краве масло






Начин на приготвяне:
Гъбите се режат на тънки филийки.
Доматите се настъргват.
В загрята мазнина се слагат гъбите и се пържат докато омекнат. Добавя се каймата и се накъсва на ситни парченца с помощта на шпатулата докато се пържи. Когато каймата се запържи се добавят доматите и солта и сосът се оставя да ври, докато течността се изпари. Малко преди да се свали доматения сос от котлона се добавя босилекът нарязан на ситно (ако нямате пресен може и сух), разбърква се добре и малко след това се сваля от котлона. 
Тава се намазва с мазнина и на дъното й се поставя една кора, която се притиска добре да полепне по тавата и се намазва с малко масло.
Върху кората се сипва част от доматената смес, колкото да покрие дъното и се разнася по цялата тава. Отгоре се слага следващата кора, отновo се намазва леко с масло и се сипва доматена смес. Така се редуват кора и смес докато свърши сместа. 
Покрива се с кора и се притиска по краищата. 
Готовата баница се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса докато се запече.
Когато е готова се вади от фурната, напръсква се с малко вода и се покрива с кърпа за няколко минути докато омекне.
Резултатът напомня на баница, но я приготвих за вечеря, а и стана толкова тънка и се късаше лесно, че я ядохме с нож и вилица, те не мога да я нарека точно баница.
Без значение какво е се получи много вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар