3 свински езика (може и 1 телешки)
2 средни картофа
200 мл. готварска сметана
настърган кашкавал за поръсване
сол, черен пипер на зърна, дафинов лист
Начин на приготвяне:
Езиците се варят, заедно със солта, няколко зърна черен пипер и няколко дафинови листа в продължение на 2 часа. Боцнете езицитите с вилица и ако ви се струват жилави ги оставете да поврят още малко.
Когато се сварят езиците се вадят от водата, почистват се и се нарязват на не много дебели парчета.
Картофите се обелват и се нарязват на филийки не по-дебели от един пръст.
В намазнена тава се редят плътно едни до други картофите и езиците, посоляват се и се заливат със сметаната.
Тавата се слага да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато картофите омекнат.
Когато ястието е готово се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато кашкавалът се разтопи и се зачерви леко. Тогава ястието е готово за сервиране.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар