вторник, 14 октомври 2014 г.

Пилешки сърца в масло

Продукти:
500 гр. пилешки сърца
50 гр. масло
сол
дафинов лист
черен пипер


Може би се забелязва от снимката, че сърцата не са много на брой и добре че  имаше малко остатъци от салата и от един вкусен домашен хляб, че да се запълни снимката. Обяснението е просто тези сърца са толкова вкусни, че забравих да ги снимам :) Принципно, когато готвя нещо вкусно, което не съм публикувала бързам да го снимам, но не и този път. Преди в къщи не се готвеха сърца и майка ми когато чуе за сърца почва да мърмори, че са жилави. Но аз вече съм в друго домакинство и опитвам доста нови неща и откривам доста вкусни рецепти. Пилешките сърца са едно от тези вкусотийки. До сега бях ги яла само в заведения, но реших да пробвам да ги приготвя в къщи. Съчетах сърцата с прясна салата и приятеля ми беше приготвил домашен мек хляб и се получи много вкусна вечеря.

Начин на приготвяне:
Може предварително да поизрежете жилите, които виждате по сърчицата.
След това ги варите за 20 минути във вода със зърна черен пипер и листа дафинов лист.
Сварените сърца ги прецеждате през гевгир и отстранявате черния пипер и дафиновия лист.
В тиган се разтопява кравето масло и сърцата се пържат за 5 минути и накрая се посоляват.

С предварителното варене станаха меки, а не жилави. Аз съм ги яла по-жилави с някакъв сос, като соев сос, така че след време ще пробвам и така да ги приготвя и ако резултатът е добър ще го споделя.

1 коментар:

  1. Не бях обърнала внимание колко са, все пак няма как да снимаме всичката храна:))), но пък съм сигурна, че са станали толкова вкусни, че сега дори се учудвам как са ти останали дори и толкова:). Чудесна порцийка, вкусна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване