понеделник, 8 април 2013 г.

Пиле с мащерка и портокали

Продукти:
2 пилешки бутчета
1 портокал
2-3 скилидки чесън
няколко стръка прясна мащерка
2 картофа
сол
мазнина







Начин на приготвяне:
Портокалът се измива добре с четка, настъргва се кората и се изстисква сокът му.
Скилидките чесън се нарязват на ситно.
Бутчетата се намазват с портокаловата кора, поръсват се с чесъна, мащерката накъсана на ситно и всичко се залива със сокът от портокал. Тази смес се оставя за един час в хладилник.
В тавичка се нареждат бутчетата, заедно с маринатата и се добавят картофите, нарязани на едри кубчета. Ястието се посолява и се полива с малко олио или зехтин на вкус. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага а се пече на силна фурна за около час. Когато бутчетата и картофите се опекат се маха фолиото и тавата се връща за десетина минути във фурната докато пилети и картофите се зачервят.




1 коментар:

  1. Чудно е това пиленце с портокали. А като че ли такава комбинация не съм опитвала, пробвала съм с ананас и лимони, но с портокали май не съм, явно екзотичните плодове се връзват много с пиленцето. Страхотна рецепта и чудесни снимки, поздрави!

    ОтговорИзтриване