400 гр. пилешко филе
1 глава лук
2 зелени пиперки
2 червени пиперки
1 шепа царевица (замразена или от консерва
смес от подправки (вегета, червен пипер, куркума, джинджифил, кориандър)
вода
мазнина
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци, пиперките се почистват и се нарязват на ивици и пилето се нарязва на кубчета.
В загрята мазнина се слага лукът да се пържи, когато омекне се добавя пиперът и накрая пилешкото месо. Когато всички продукти се запържат се добавя вода (около половин ч.ч.) и ястието се оставя да поври, ако е необходимо се долива още вода. Когато ястието е почти готово се добавя царевицата и сместа от подправки и се оставя за още малко на котлона на слаб огън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар