500 гр. кайма
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 малка филийка хляб
накисната в прясно мляко(без кората)
щипка кориандър
100 гр. кашкавал
Въпреки мрачните и дъждовни дни на мен ми е много пролетно - мисля за море, къси рокли и постоянно се оглеждам по пазара за свежи подправки и нови плодове. По този начин стигнах и до идеята за тези кюфтенца, в къщи много ги харесаха, надявам се и на вас да ви харесат.
Начин на приготвяне:
Лукът се почиства, на магданозът се отстраняват дръжките. Листата магданоз и лукът се нарязват на ситно за предпочитане с блендер за да са на много ситно.
Каймата се смесва с накълцаните лук и магданоз, хляб и кориандър и продуктите се омесват добре. От каймата се правят малки топчета, които се сплескват и по средата се слага парченце кашкавал. Каймата се овива около кашкавала и се оформя топче, така че каймата да покрива добре кашкавала. Готовите кюфтенца се нареждат в намазнена тава и се пекат в предварително загрята фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар