неделя, 2 юни 2013 г.

Панирани пилешки крилца на фурна

Продукти:
500 гр. пилешки крилца
2 яйца
галета
сол










Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с вилица.
Крилцата се посоляват, овалват се в галета, след това в яйцата, отново в галета. Оваляните крилца се нареждат в тава, която е покрива с хартия за печене и се пекат в предварителна загрята фурна докато придобият златист цвят и от двете страни.
Може да приложите и същата процедура с пилешки филенца, но аз лично предпочитам крилцата, понеже стават по-сочни.



1 коментар:

  1. Страхотни са, отдавна не съм правила крилца и тези ме изкушиха! На фурна, а толкова хрупкави! Поздрави!

    ОтговорИзтриване