1 връзка магданоз
150 гр. извара
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
Тазгодишната реколта от подправки на балкона е вече готова и до момента не бях ползвала магданоза, затова реших да приготвя пастет от него. Рецептата е лесна и много свежа.
Начин на приготвяне:
Магданозът се почиства от дръжките и листата се нарязват на много ситно.
Чесънът също се нарязва на ситно.
Всички продукти се смесват и се пасират добре.
Пастета може да се намаже на препечена филийка, печено месо или се добави към салата.
Интересен пастет, не съм правила досега, чудесен е. Много свеж и ароматен! Поздрави и прекрасен уикенд!
ОтговорИзтриванеОбожавам магданоз и това ми се струва много вкусно и свежо. Благодаря за споделеното и усмихнат ден!
ОтговорИзтриване